Home | Guilty but Pretty: Volkoren Spaghetti Aglio e olio (met kokkels)

Guilty but Pretty: Volkoren Spaghetti Aglio e olio (met kokkels)

2 Reacties

Wat heb je nodig?

 • Kokkels (met schelp) 500 gram
 • Volkoren Spelt Spaghetti 100 gram
 • Olijfolie 20 gram
 • Rode peper 10 gram
 • Knoflook 10 gram
 • Parmezaanse kaas 30 gram
 • Peterselie 5 gram

Hoe maak je het

Spaghetti Aglio e olie is een van mijn grootste guilty pleasures. Hiervoor mag je mij ’s nachts wakker maken. En als je dan ook nog schaal en/of schelpdieren toevoegt… Wow! 🙂

Daarom leuk om eens te kijken of ik er een iets gezondere variant van kon maken. Ik heb volkoren spelt spaghetti gebruikt in plaats van normale witte spaghetti. Dit komt omdat het van de ene kant net iets meer voedingsstoffen bevat dan witte pasta. Maar ook omdat mijn vriend een intolerantie heeft voor tarwe waardoor we veel spelt granen eten.

De olijfolie doe ik in een kommetje en hierbij voeg ik de knoflook in kleine stukjes en de rode peper in ringetjes (met zaadlijst en zaadjes). Flink wat zout en peper erbij. Dit laat ik ongeveer een uurtje staan.

De kokkels controleer ik (werkt hetzelfde als bij mosselen). Daarna doe ik ze in een vergiet en spoel ik ze schoon.

De pasta kook ik volgens instructie op de verpakking. De olie verhit ik in een koekenpan, daarin doe ik de pasta en dan gaan de kokkels erbij. Deze schep ik goed om. Als de kokkels open zijn, is het tijd om te gaan  opdienen. Rasp de 30 gram parmezaan over de spaghetti heen en voeg nog wat peterselie toe als garnering.

Smakelijk!!

Wat zit erin?

Voedingswaarde

 • Calorieën 706
 • Koolhydraten 69 gram
 • Eiwitten 36 gram
 • Vetten 30 gram
 • Vezels 11 gram

 

Nog meer inspiratie

2 Reacties

Recepten 21 januari 2018 - 07:02

[…] guilty pleasures, deze komen onder het mooie thema Guilty but Pretty. Over mijn verslaving aan aglio e olio had ik jullie al verteld. Maar deze hoort zeker in het rijtje thuis: Thaise Mosselen. Als Paul een […]

Reply
Inspiratie uit Italië: Zwarte fettuccine met Kokkels | BYMAYOWS 5 oktober 2018 - 13:10

[…] Spaghetti aglio e olio met kokkels […]

Reply

Geef een reactie

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen content of advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media. Akkoord Lees meer