Salade van gepofte pompoen met biefstuk, pecorino en pompoenpitjes

Salade van gepofte pompoen met biefstuk, heksenkaas, pompoenpitjes en pecorino | By Mayows

Dit is echt een van mijn salade favorieten. Mijn overheerlijke gezonde salade van gepofte pompoen met biefstuk, rucola en heksenkaas. In de loop van de jaren is deze salade steeds wat aangepast, bijgeschaafd en verbeterd. Met dit recept ben ik echt heel erg tevreden. 🙂 Hopelijk word jij er net zo enthousiast van.

De ingrediënten voor de salade met gepofte pompoen met biefstuk

[penci_recipe]

Zo kan het niet mislukken

Verwarm de oven op 200 graden. Snij de flespompoen door midden en haal de pitten eruit. Strooi de paprikapoeder, kaneel en kerrie op een helft en pak deze in met aluminiumfolie. De andere doe ik ook in folie, maar omdat ik die niet gebruik voor deze salade, doe ik er ook geen kruiden op. Leg in de oven en pof de pompoen 90 minuten.

Haal je biefstuk een half uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Als deze op kamertemperatuur is, dan bak je het rondom. Ik eet mijn biefstuk medium-rare. Maar dat is een kwestie van smaak. Laat na het bakken nog even rusten ingepakt in aluminiumfolie.

Ondertussen bak je wat pompoenpitten in een pannetje zonder olie of boter. Let goed op, want de pitjes verkleuren ineens heel snel. Haal het pannetje van het vuur zodra de pitten een beetje bruin worden.

Rasp ook wat pecorino. De overheerlijke parmezaanse kaas strooi je straks als laatste over de salade heen.

Haal de schil ondertussen van de gekruide pompoen en snijd in stukjes. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel het vlees, de rucola, pompoen en heksenkaas over het bord. Strooi de pompoenpitten en de pecorino er overheen.

Voila! Smakelijk eten.

Ga jij ook de keuken in

Als jij één van de recepten op BYMAYOWS gaat maken, vind ik dat super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wil delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

Geef een reactie