Gezond genieten! Salade met pompoen en biefstuk

door BYMAYOWS
Salade pompoen biefstuk

Dit is echt een van mijn salade favorieten. Mijn overheerlijke gezonde salade met pompoen en biefstuk. Daarbij wat rucola, parmezaanse kaas en heksenkaas. Heerlijk! In de loop van de jaren is deze salade steeds wat aangepast, bijgeschaafd en verbeterd. Met dit recept ben ik echt heel erg tevreden. :) Hopelijk word jij er net zo enthousiast van.

Het recept voor de salade met pompoen en biefstuk

Salade pompoen biefstuk
Pin

Salade met pompoen en biefstuk

Beoordeling 5.0/5
( 3 Stemmen )
Personen: 1 Voorbereidingstijd: Kooktijd:

Wat heb je nodig?

 • Biefstuk 160 gram
 • Flespompoen 250 gram
 • Rucola 30 gram
 • Heksenkaas 30 gram
 • Pecorino 15 gram
 • Pompoenpitten 5 gram
 • Paprikapoeder
 • Kaneel (snufje)
 • Kerrie (snufje)
 • Zout (snufje)
 • Peper (snufje)

Hoe maak je dit recept?

Verwarm de oven op 200 graden. Snij de flespompoen door midden en haal de pitten eruit. Strooi de paprikapoeder, kaneel en kerrie op een helft en pak deze in met aluminiumfolie. De andere doe ik ook in folie, maar omdat ik die niet gebruik voor deze salade, doe ik er ook geen kruiden op. Leg in de oven en pof de pompoen 90 minuten.

Haal je biefstuk een half uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Als deze op kamertemperatuur is, dan bak je het rondom. Ik eet mijn biefstuk medium-rare. Maar dat is een kwestie van smaak. Laat na het bakken nog even rusten ingepakt in aluminiumfolie.

Ondertussen bak je wat pompoenpitten in een pannetje zonder olie of boter. Let goed op, want de pitjes verkleuren ineens heel snel. Haal het pannetje van het vuur zodra de pitten een beetje bruin worden.

Rasp ook wat pecorino. De overheerlijke parmezaanse kaas strooi je straks als laatste over de salade heen.

Haal de schil ondertussen van de gekruide pompoen en snijd in stukjes. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel het vlees, de rucola, pompoen en heksenkaas over het bord. Strooi de pompoenpitten en de pecorino er overheen.

Voila! Smakelijk eten.

Voedingswaarde

Calorieën 541 | Koolhydraten 21 gram | Eiwitten 47 gram | Vetten 25 gram | Vezels 4 gram |

Heb jij dit recept geprobeerd?
Super leuk! Hoe ging het? Heb je suggesties, dan laat het me vooral weten! Als je het deelt dan vind ik het leuk als je me tagt via Instagram @BYMAYOWS. Dankjewel!

Meer recepten met pompoen 

Ga jij ook de keuken in

Als jij één van de recepten op BYMAYOWS gaat maken, vind ik dat super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wil delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

Dit is ook lekker