Rode curry met zoete aardappel en kip

door BYMAYOWS
Rode curry met zoete aardappel en kip

Zodra de dagen korter worden en de avonden donkerder, dan krijg ik altijd zin in comfort food. Deze rode curry met zoete aardappel en kip voldoet hier perfect aan. Zachte kippendijen, romige kokosmelk en pittige currykruiden. Gecombineerd met witte rijst of zelf gebakken naanbrood. Heerlijk!

Via een collega kreeg ik de tip, dat op de site van EKO-plaza ook hele leuke recepten staan. Omdat ik altijd opzoek ben naar nieuwe inspiratie, ging ik naar de site. Daar vond ik dit recept voor Thaise Rode Curry. Aangezien ik gek ben van curry, heb ik het gisteren direct gemaakt. Natuurlijk wel mijn eigen variant van gemaakt, want me aan recepten houden vind ik nou eenmaal lastig ;).

Het recept voor deze rode curry met zoete aardappel en kip

Rode curry met zoete aardappel en kip
Pin

Rode curry met zoete aardappel en kip

Beoordeling 5.0/5
( 2 Stemmen )
Personen: 1 persoon Voorbereidingstijd: Kooktijd:

Wat heb je nodig?

 • Kipdij 160 gram
 • Tomaten 125 gram
 • Conimex Rode Curry Pasta 38,5 gram
 • Kokosmelk Light 50 gram
 • Zoete aardappel 85 gram
 • Wortel 50 gram
 • Ui 50 gram
 • Basmatirijst gekookt 75 gram
 • Koriander 10 gram
 • Knoflook 5 gram
 • Gember 5 gram

Hoe maak je dit recept?

Snipper, schil en snijd alle groentes en als laatste de kip. Doe de kip in een hapjes pan en bak rondom aan. Voeg de wortel, gember, ui en knoflook toe. Bak ongeveer 5 minuten aan. Doe vervolgens de zoete aardappel en de tomaat erbij. Na ongeveer 2-3 minuten doe je de curry-pasta erbij. Voeg nog een scheut water toe (ongeveer 200 ml) en laat dit geheel 10-15 min pruttelen. Voeg de kokosmelk toe. Laat alles nog een half uurtje op een heel laag vuurtje staan. Maak ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de koriander en pluk de blaadjes eraf. Schep de rijst in een kommetje, doe de curry erbij. Beetje koriander bovenop en Smakelijk! Geniet van een pittige curry met ontzettend malse stukjes kip.

Voedingswaarde

Calorieën 578 | Koolhydraten 64 gram | Eiwitten 42 gram | Vetten 16 gram | Vezels 8 gram

Heb jij dit recept geprobeerd?
Super leuk! Hoe ging het? Heb je suggesties, dan laat het me vooral weten! Als je het deelt dan vind ik het leuk als je me tagt via Instagram @BYMAYOWS. Dankjewel!

Meer inspiratie voor curry

Ga jij ook de keuken in

Als jij één van de recepten op BYMAYOWS gaat maken, vind ik dat super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wilt delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

Dit is ook lekker