Home | Heerlijk zomers: Pokébowl zalm en mango
Pokerbowls met zalm

Heerlijk zomers: Pokébowl zalm en mango

0 Reactie

Ik heb twee favoriete Pokébowls. Die met tonijn deelde ik al eerder. Dit is de versie met zalm. Heel smaakvol, kleurrijk en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Een recept dat ik daarom heel graag maak zodra de zon weer begin te stralen.

Pokerbowls met zalm
Ik heb twee favoriete Pokébowls. Die met tonijn deelde ik al eerder. Dit is de versie met zalm. Heel smaakvol, kleurrijk en… Print
Porties: 1 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Beoordeling 5.0/5
( 1 stem(men) )

Wat heb je nodig?

Gekookte basmatirijst 50 gram
Komkommer 50 gram
Zalm (rauw) 80 gram
Mango 100 gram
Avocado 50 gram
Zeewier 50 gram
Sojabonen 50 gram
Sojasaus 10 gram
Gembersiroop 10
Chilivlokken
Zwarte sesamzaadjes

Hoe maak je het?

Begin met de zalm. Snijd die in blokjes en marineer in de sojasaus, gembersiroop en chilivlokken.

Zet de rijst alvast op en kook ongeveer 10 minuten. Ondertussen kun je de groentes in stukjes, partjes, blokjes (net wat jij leuk vindt) snijden.

Als de rijst klaar is, dan kun je beginnen met het decoreren van je kommetje. Ik doe meestal wat rijst onderop. Daarop een klein beetje marinade van de zalm. Daarop leg ik dan de rest van de ingrediënten. Als ik mijn kommetje naar wens heb gemaakt, strooi ik er nog wat zwarte sesamzaadjes over.

Voedingswaarde

Calorieën 551 | Koolhydraten 47 gram| Eiwitten 26 gram| Vetten 26 gram | Vezels 10 gram

Ga jij ook de keuken in?

Ga jij dit ook een keer maken? Ik vind het leuk als je me laat weten wat je van het receptje vindt. Ook als je tips hebt. Laat je het me weten via instagram door #bymayows of stuur me een berichtje.

Nog meer inspiratie

Geef een reactie

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen content of advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media. Akkoord Lees meer