Zwarte fettuccine met Kokkels

Inktvis Fettuccine met kokkels

Laatst maakte ik inktvis fettuccine met kokkels. Afgelopen zomer was ik in Italië, in Puglia. Daar at ik, op de laatste dag van die vakantie, een overheerlijke Fettucine al nero di seppia e vongole. Vakantieherinneringen moet je koesteren en de gerechten die je daar eet, moet je vooral ook thuis maken. Zonde om dat alleen te eten als je op vakantie bent toch? 😉

Ook als je gezond wil leven, mag je genieten. Ik kan heel erg genieten van een goed glas wijn (bij het eten). Als ik een leuke wijntip heb, dan ga ik die vanaf nu ook met jullie delen.

Wijntip: Bij deze heerlijke pasta had ik ook een bijpassend wijntje uitgekozen. Een heerlijke Italiaanse Sangiovese van La Cantina dei Colli Ripani. Een rode wijn gemaakt van 100% sangiovese druif, die je iets kouder kunt schenken. Heerlijk bijpassend bij dit gerecht.

Het recept voor inktvis fettuccine met kokkels

[penci_recipe]

Meer inspiratie uit de zee

Ga jij ook de keuken in?

Als jij één van de recepten op BYMAYOWS gaat maken, vind ik dat super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wil delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

2 Comments

Geef een reactie