Gado Gado Salade met komkommer, taugé, wortel en kip

door BYMAYOWS

Het recept voor deze heerlijke Gado Gado Salade is ontstaan op een warme zomerse dag. Op dit soort dagen heb ik niet zo veel zin in een zware avond maaltijd. In plaats van pasta, rijst of aardappel eet ik dan liever meer groente.

Deze salade is geïnspireerd op het heerlijke Indonesische gerecht Gado Gado. Dat is een gerecht met veel gestoomde groentes met pindasaus.

Het recept voor de Gado Gado Salade

Pin

Gado Gado Salade

Beoordeling 4.6/5
( 5 Stemmen )
Personen: 1 Voorbereidingstijd: Kooktijd:

Wat heb je nodig?

Witte kool 50 gram Komkommer 100 gram Sperziebonen 100 gram Kipdijfilet 150 gram Ei 55 gram Taugé 50 gram Wortel 25 gram Pindakaas 100% 20 gram Sambal (Manis) 10 gram Ketjap 15 gram

Hoe maak je dit recept?

Als eerste snij je de kippendijen in blokjes. Daarna marineer je de kip ongeveer 10 minuten met ongeveer de helft van de ketjap en de helft van de sambal. Ik kook de sperzieboontjes meestal tegelijkertijd met de eieren. Zodra de boontjes dan goed zijn, haal je ook de eieren eruit.  Zet een pan op het vuur en bak de kip aan. De kip bak je helemaal rondom aan. Duurt ongeveer 10 minuten voordat de kip helemaal gaar is. Ik houd heel erg van een beetje krokante kip, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Voor de saus meng je de pindakaas, sambal en ketjap met wat water. Giet het mengsel in een pannetje en verhit dit op een heel laag pitje. Nu kun je de groente en de kip met het eitje in een bakje, bord of kommetje doen. Pindasaus er overheen en klaar ben je! Voilà! Een heerlijke en voedzame Gado Gado Salade Bowl :) Smakelijk!

Voedingswaarde

Calorieën 561 | Koolhydraten 33 gram | Eiwitten 49 gram | Vetten 25 gram | Vezels 10 gram |

Heb jij dit recept geprobeerd?
Super leuk! Hoe ging het? Heb je suggesties, dan laat het me vooral weten! Als je het deelt dan vind ik het leuk als je me tagt via Instagram @BYMAYOWS. Dankjewel!

Meer inspiratie met Gado Gado

Ga jij ook de keuken in?

Ga jij dit ook een keer maken? Ik vind het leuk als je me laat weten wat je van het receptje vindt. Ook als je tips hebt. Laat je het me weten via instagram door #bymayows of stuur me een berichtje.

Dit is ook lekker