Frisse pastasalade met rode zalm

Pastasalade rode zalm

Als klein meisje was de macaronisalade van mijn vader een van mijn lievelingsgerechten. Deze variant heeft iets minder saus en meer groente. Voor mij een van de favoriete mealprep gerechten.

Ik neem de salade regelmatig mee naar kantoor of voor als ik onderweg ben. Mega

Wat heb je nodig?*

 • Tomaat 100 gram
 • Zilveruitjes 50 gram
 • Doperwten 50 gram
 • Veldsla 37 gram
 • Augurk (zoetzuur) 50 gram
 • Rode zalm (blik) 85 gram
 • Spelt Macaroni Volkoren (ongekookt) 50 gram
 • Calve licht en romig 15 gram
 • Tomatenketchup 10 gram

Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik altijd volkoren pasta, maar je kunt hier natuurlijk voor gebruiken wat jij het lekkerste vindt. Als de pasta klaar is, dan giet je de pasta af onder koud water. Ik vind het het lekkerste als de pasta koud gegeten wordt.

Snijd de groentes in blokjes. Laat de zalm uitlekken en doe bij de groente. De doperwtjes haal ik altijd uit een potje (die vind ik heerlijk), maar vers kan natuurlijk ook (vind ik bij veel dingen ook beter).

Meng de tomatenketchup met de mayo en doe er een klein scheutje water bij. Dan wordt het sausje net iets dunner. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bakje. Giet de saus erover. Voilà! Een stevige lunch, prima om na het sporten te eten.

Wat zit erin?*

 • Calorieën 454
 • Koolhydraten 53 gram
 • Eiwitten 32 gram
 • Vetten 11 gram
 • Vezels 11 gram

* De ingrediënten en de voedingswaarden zijn voor één persoon.

Geef een reactie