Kennen jullie Heather Christo al? Zij maakt echt geweldig mooie plaatjes en overheerlijke gerechten. Ik at de Cuban Quinoa Bowl  laatst tijdens een BBQ met vrienden. Ik heb me laten inspireren door het originele recept en er deze overheerlijke salade van gemaakt.

Het recept voor deze Cuban Quinoa Bowl

Beoordeling 5.0/5
( 1 Stemmen )
Personen: 1 Voorbereidingstijd: Kooktijd:

Wat heb je nodig?

Quinoa 15 gram (onbereid)
Cherrytomaatjes 100 gram
Spinazie 50 gram
Zoete aardappel 100 gram
Zwarte bonen 70 gram
Lente ui 5 gram
Limoen
Koriander
Komijn
Gerookt paprikapoeder
Kaneel
Zout en peper
Avocado 25 gram

Hoe maak je dit recept?

Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook de zoete aardappel ongeveer 10 minuten. Kruid de zoete aardappel met een mengsel van kaneel, paprikapoeder en komijn. Halveer de tomaatjes en meng ze met de spinazie en de bonen. Als de quinoa en de zoete aardappel zijn gekookt en zijn afgekoeld, meng je die ook door de salade. Snij de helft van de koriander fijn en strooi over de salade. De avocado, de limoen en de andere helft van de koriander, doe je in een keukenmachine en maak je fijn. Je kunt er een beetje water bij doen. Dan wordt het iets meer een dressing. Ik doe de dressing meestal in een klein bakje. Die doe ik er pas overheen als ik de salade ga eten. Voila! Een heerlijke en gezonde salade. Ideaal om mee te nemen als je ergens naar toe gaat of om mee te nemen naar het werk.

Voedingswaarde

Calorieën 329 | Koolhydraten 45 gram | Eiwitten 12 gram | Vetten 8 gram | Vezels 14 gram

Heb jij dit recept geprobeerd?
Super leuk! Hoe ging het? Heb je suggesties, dan laat het me vooral weten! Als je het deelt dan vind ik het leuk als je me tagt via Instagram @BYMAYOWS. Dankjewel!

Meer gezonde inspiratie voor onderweg

Als je veel op pad bent en ook gezond wil blijven eten, dan vergt dat enige voorbereiding en planning. Wat mij betreft moet het vooral niet te veel gedoe worden. Daarom bedacht ik een aantal makkelijke en voedzame gerechten die ideaal zijn voor onderweg.

Ga jij ook de keuken in

Als jij één van de recepten op BYMAYOWS gaat maken, vind ik dat super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wilt delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

Dit is ook lekker