Home | Courgette Lasagne met Tonijn
Courgette Lasagne met Tonijn

Courgette Lasagne met Tonijn

0 Reactie

Ik eet ontzettend graag groente. De trend waarin pasta (deels) wordt vervangen door groente zoals pompoen, courgette of aubergine vind ik top! Ik maak regelmatig een lasagne met courgette. Deze Courgette Lasagne met Tonijn vind ik heerlijk!

Het kost wat tijd om hem te maken, maar dan heb je ook wat. Ik maak deze vaak al een dag van te voren klaar, dan hoef ik de lasagne op maandagavond alleen maar in de oven te zetten en verder niets meer te doen.

Het recept voor Courgette Lasagne met Tonijn

Courgette Lasagne met Tonijn
Ik eet ontzettend graag groente. De trend waarin pasta (deels) wordt vervangen door groente zoals pompoen, courgette of aubergine vind ik top!… Print
Porties: 1 persoon Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Beoordeling 5.0/5
( 1 stem(men) )

Wat heb je nodig?

  • Courgette 400 gram
  • Tonijn uit blik (op water) 60 gram
  • Tomaat 120 gram
  • Mozzarella light 60 gram
  • Olijfolie 5 gram
  • Knoflook 5 gram
  • Rode ui 30 gram
  • Parmezaanse kaas 20 gram
  • Zout en peper
  • Basilicum

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.
De courgette snijd ik in dunne plakken. Ik gebruik hiervoor mijn mandoline, maar als je die niet hebt kun je het prima met een groot scherp mes doen. De olijfolie meng ik met zout en peper en ik voeg de gesnipperde knoflook eraan toe. De plakken courgette smeer ik in met het olijfolie mengsel. De courgette grill ik in een grillpan. Beide kanten krijgen hierdoor mooie strepen. Ik heb het ook wel eens geprobeerd zonder het grillen, dus met rauwe plakken, maar dan is het eindresultaat toch niet zo lekker.

Ondertussen snijd je de tomaat en plakken en de rode ui in halve ringen. Laat het blikje tonijn uitlekken. Scheur de mozzarella in stukjes.

Als de courgette klaar is, smeer je met het overgebleven beetje olijfolie een ovenschaal in. Nu ga je laagjes maken, laagje courgette, tomaat, beetje tonijn en rode ui eroverheen, beetje mozzarella erover. Als je wilt nog wat zout en peper eroverheen. Dit herhaal je tot alle ingrediënten op zijn. De laatste laag is bij mij courgette, met daarop het laatste restje mozzarella en daaroverheen de parmezaanse kaas.

Dit gaat ongeveer 20 minuten de oven in.
Smakelijk!

Voedingswaarde

Calorieën 449 | Koolhydraten 28 gram | Eiwitten 45 gram | Vetten 17 gram | Vezels 5 gram

Als je één van de recepten op bymayows zelf gaat maken, vind ik dat natuurlijk super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wil delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

Nog meer inspiratie

Geef een reactie

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen content of advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media. Akkoord Lees meer