Home Overzicht van alle receptenHoofdgerechten Sweet chili met kip en ananas

Sweet chili met kip en ananas

door BYMAYOWS
0 Reactie
Sweet chili van maïs, ananas kidneybonen en kip

Het allerleukste aan deze sweet chili met kip en ananas is dat ik het mag serveren in een halve uitgeholde ananas. Eerst halveer ik een ananas, die hol ik uit. De ananas die ik eruit haal verwerk ik in het gerecht. Zo krijg je de zoete, frisse smaken van de vrucht helemaal in je gerecht. Heerlijk!

Deze Sweet chili met kip en ananas was vooral niet zo gepland. Ik had een salade op de planning staan, maar dan moet je wel de juiste ingrediënten in huis hebben. En als dat dan niet het geval is, dan moet je improviseren. Gelukkig houd ik vaak wel bij wat ik dan in een gerecht doe. Daardoor kan ik deze overheerlijke sweet en spicy chili nog een keertje maken.

Het recept voor Sweet chili met kip en ananas

Sweet chili van maïs, ananas kidneybonen en kip

Sweet chili met kip en ananas

Personen: 1 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 1 Gestemd )

Wat heb je nodig

Kippendijen 150
Mais 60 gram
Kidneybonen 60 gram
Tomaat 100 gram
Ananas 150 gram
Sriracha 5 gram
Knoflookpoeder
Kerrie
Paprikapoeder

Hoe maak je het

Snij de kippendijen in blokje. Bak in een pan met een goede antiaanbaklaag. Strooi de kruiden over de kip. Halveer een ananas en haal het vruchtvlees eruit. Het middenstuk van de ananas is taai en niet zo lekker, dat gebruik je niet. Snij een tomaat in blokjes en doe de tomaat, de bonen en mais bij de kip. Doe ook de ananas en de sriracha bij de kip. Laat dit even pruttelen. Vul de ananas met de chili. Smakelijk!

Voedingswaarde

Calorieën 407 | Koolhydraten 37 gram | Eiwitten 38 gram | Vetten 10 gram | Vezels 9 gram |

Heb jij dit recept geprobeerd?
Hoe ging het? Vond je het lekker? Tag me via Instagram @BYMAYOWS.

Ga jij ook de keuken in

Als jij één van de recepten op BYMAYOWS gaat maken, vind ik dat super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wil delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

Dit is ook lekker