Bibimpap, een kleurrijke Koreaanse foodbowl

Koreaanse Bibimpap

Bibimbap; een heerlijk kleurrijk gerecht uit Korea wat letterlijk ‘gemixte rijst’ betekent. Gemaakt met rijst, groenten, vlees en  chilisaus. Traditioneel maken Koreanen het met gochujang (gefermenteerde rode peperpasta), maar die kon ik niet vinden. Geniet van deze overheerlijke bowl met comfortfood.

Elke groente heeft een eigen bereidingswijze. Hierdoor kost het maken van dit recept iets meer tijd en aandacht. Het is een heel eenvoudig gerecht om te maken hoor! 🙂 Ook fijn: Je kunt dit Koreaanse gerecht prima van tevoren klaarmaken zodat je aan het einde alleen nog de rijst hoeft te koken en het vlees en een eitje moet bakken. Ideaal als je een keer voor vrienden of familie kookt.

Bibimbap wordt opgediend als een kom warme rijst met in het midden het eitje. Daarom heen leg de groenten en het vlees. Bibimbap kan ook als vegetarisch gerecht, dus zonder het vlees, gegeten worden. Voordat je het gaat eten, dan roer je alle ingrediënten door elkaar. (Hier kom de gemixte rijst van pas). Warm is het heel lekker, maar het kan op de zomerse dagen ook prima als koud gerecht worden gegeten.

Wist je dat…
Bibimbap wordt voor het eerst genoemd in een Koreaans kookboek uit de late 19e eeuw, Siui jeonseo, waar het wordt aangeduid als bubuimbap (부븸밥). (Bron Wikipedia)

Koreaanse Bibimpap
Koreaanse Bibimpap

 

Hoe maak je deze Koreaanse Bibimpap? Dit is het recept:

[penci_recipe]

Nog meer Aziatische recepten

Ben je net zo dol op de Aziatische keuken als ik ben? Probeer dan ook eens deze overheerlijke Gado Gado Bowl of het recept voor zelfgemaakte Rendang.

Ga jij ook de keuken in

Als jij één van de recepten op BYMAYOWS gaat maken, vind ik dat super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wil delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

Geef een reactie