Bananenbrood met cranberries en dadels

door BYMAYOWS
Bananenbrood met cranberry's

Bananenbrood is een super tussendoortje of ontbijt. Laatst kwam mijn moeder op de koffie en toen maakte ik bananenbrood met cranberry’s en dadels. Als je dit receptje volgt, dan kan het bijna niet mislukken.

 

Het recept voor Bananenbrood met cranberry’s

Bananenbrood met cranberry's
Pin

Bananenbrood met cranberries en dadels

Beoordeling 3.0/5
( 4 Stemmen )
Personen: 10 Porties Voorbereidingstijd: Kooktijd:

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • Bakpoeder 5 gram
  • Dadels (ontpit) 50 gram
  • Cranberries 50 gram
  • Fijne havervlokken 55 gram
  • Amandelmeel 100 gram
  • Amandelschaafsel 5 gram

Hoe maak je dit recept?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten met elkaar. Doe hier de cranberry’s en de dadels bij. Doe de bananen en de eiren in een blender of keukenmachine. Maak hier een glad mengsel van. Vervolgens meng je de droge ingrediënten met het bananenmengsel. Pak een cake-vorm en doe hier een bakpapiertje in. Giet je beslag in de bakvorm. Strooi er eventueel wat amandelschaafsel over. Vouw het bakpapier een beetje over het beslag. Zet voor 50 minuten in de oven.

Voedingswaarde

Per plakje: Calorieën 116 | Koolhydraten 11 gram | Eiwitten 3 gram | Vetten 6 gram | Vezels 2 gram |

Ik haal 10 plakjes uit één bananenbrood

Heb jij dit recept geprobeerd?
Super leuk! Hoe ging het? Heb je suggesties, dan laat het me vooral weten! Als je het deelt dan vind ik het leuk als je me tagt via Instagram @BYMAYOWS. Dankjewel!

Meer  inspiratie met bananenbrood

Met bananenbrood kun je eindeloos variëren. Bekijk de andere bananenbroden. 

Ga jij ook de keuken in

Als jij één van de recepten op BYMAYOWS gaat maken, vind ik dat super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wil delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

Dit is ook lekker