Bananenbrood met citroen en dadels

door BYMAYOWS

Ik zette vandaag de foto van dit heerlijke baksel op Instagram. Daarna ging de batterij van mijn mobiel heel snel leeg, want ik kreeg vele berichtjes met de vraag voor het recept. Dank voor jullie enthousiasme! Daarom vandaag een extra receptje: het Bananenbrood met Citroen, dadels en amandelen.

Wat heb je nodig?*

 • 3 bananen – ongeveer 300 gram
 • Dadels 150 gram
 • Citroensap + rasp van de schil 50 gram
 • Ultra fine Oats 75 gram
 • Amandelmeel 75 gram
 • 3 Eieren – ongeveer 150 gram
 • Bakpoeder 5 gram
 • Amandelschaafsel 5 gram
 • Optioneel Lemmon Curd 25 gram

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Behalve de amandelsnippers.
Mix ook alle natte ingrediënten. Voeg de natte en de droge ingrediënten bij elkaar in de kom. Pak een bakvorm, doe indien nodig wat bakpapier erin. (Ik heb een siliconen bakvorm daarin spray ik alleen een heel klein beetje kokosolie zodat ik het brood ook weer makkelijk uit de vorm krijg. Doe het deeg in de bakvorm. Ongeveer een uurtje in de oven. Ik leg bovenop meestal een stukje aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet verbrandt.

Na een uurtje haal ik het uit de oven. Een beetje laten afkoelen in de vorm, daarna op een rekje uit de vorm helemaal laten afkoelen.
In 10 plakken snijden en bewaren in de koelkast.  Smakelijk!

Wat zit erin?*

 • Calorieën 146
 • Koolhydraten 17 gram
 • Eiwitten 5 gram
 • Vetten 6 gram
 • Vezels 3 gram

* De ingrediënten zijn voor een heel bananenbrood en de voedingswaarden zijn voor per plak. Uit één brood haal ik 10 plakken.

Dit is ook lekker