Indische boontjes met kip

Recept voor snelle Indische Sajoer Boontjes met pittige kip.

Sajoer Boontjes is een recept voor Indische boontjes. Het liefste serveer ik de sperziebonen en de rijst met een pittige kip. Dit recept is voor de makkelijke en snelle variant. De grote favoriet van mijn vriend, die hijzelf ook al jaren maakt. Een beetje van hemzelf en een beetje van Conimex.

Je kunt dit gerecht ook maken zonder vlees. Voor de vegetarische versie kun je kiezen voor tofu of voor tempé.

een ‘sajoer’ is een nat groentegerecht uit de Indonesische keuken dat uit één of meerdere soorten groente bestaat en bereid is met uien, verse kruiden en flink wat water/bouillon.”

Recept voor snelle indische boontjes met kip.
Recept voor snelle Indische Sajoer Boontjes met pittige kip.

Recept voor overheerlijke Indische Boontjes met kip

[penci_recipe]

Zin om uitgebreid te koken?

De Indonesische keuken is heerlijk. Het is nog veel lekkerder als je alles zelf maakt. Benieuwd naar Authentieke Indische recepten (van mijn (overgroot)oma? Bekijk dan eens dit recept voor rendang of dit recept voor sperziebonen met zelfgemaakte sajoer.

Ga jij ook de keuken in?

Als jij één van de recepten op BYMAYOWS gaat maken, vind ik dat super leuk! Ik zou het heel leuk vinden als het met me wil delen. Dit kun je doen door mij te taggen via #bymayows of @bymayows op instagram.

2 Comments

  1. Hoi! Wat doe je met de ketjap, sambal en gemberwortel dan? En heeft de kipsaté ook wel wat saus, anders lijkt het me zo droog met de rijst… X

Geef een reactie